Za koga je stranica?

Dragi roditelji, ako ste na našoj web-stranici onda već znamo da imate razvijenu svijest o važnosti prenošenja porodičnog jezika vašoj djeci. Za sve vas koji živite izvan matične domovine poseban je izazov njegovati maternji jezik i prenijeti ga narednoj generaciji u njegovoj punoći i sveobuhvatnosti.

 

Maternji jezik otkriva ko smo, odakle dolazimo i kojoj kulturi pripadamo.

 

Ova stranica namijenjena je djeci i mladima koji žele bolje govoriti svoj maternji jezik. Djeci koja žele naučiti više o svom porijeklu i domovini.  Ukoliko dijete dobro govori maternji jezik osjećaji prilikom posjete rodbini i zemlji porijekla bit će ljepši i možda ga ponukati da gradi stabilnije veze i dolazi češće.

 

Maternji jezik ne možemo birati, njega dobivamo rođenjem i on je ono po čemu se identificiramo. Zašto ga onda ne govoriti?

 

Ali ne samo to. Dokazano je da će dijete usvojiti mnogo lakše druge jezike ukoliko poznaje  riječi i pojmove na maternjem jeziku, te da dobro poznavanje maternjeg jezika utječe na bolji uspjeh u školovanju uopće.

 

Djeca, danas, ionako provode previše vremena pred računarom zato smo mi odlučili da im ponudimo znanje na način koji oni vole – preko ekrana.

 

Ovo će biti i jedinstvena prilika da se u svojoj grupi upoznaju s vršnjacima iz drugih dijelova svijeta s kojim dijele iste korijene i želju za učenjem istog maternjeg jezika. Možda se u našoj online učionici upravo razviju prijateljstva za čitav život.

 

Mnogo je dobrih stvari koje ima ova platforma. Ohrabrite svoje dijete da nam se pridruži!